Vanaf 16 okober om de week… Borrelen op Maet!

Vanaf 16 okober om de week… Borrelen op Maet!

Nu het terrasseizoen weer tot een einde is gekomen, wordt het weer tijd voor Borrelen Op De Maet Van. Borrelen Op De Maet Van is de samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en Café Corenmaet die het publiek tijdens de zondagmiddagborrel om de week laat genieten van lokaal en regionaal muzikaal talent. De muzikanten zullen hun muziek in een semi-akoestische setting laten klinken, waarbij het publiek naast de muziek ook kan genieten van een drankje en een hapje. Zondagmiddag 16 oktober 2016 zal de eerste editie van het tweede seizoen van start gaan, met optredens van duo Fools Never Differ en solist Rik van Berlo. In Café Corenmaet aan de Havermarkt 1 te Breda is iedereen vanaf 15.00 uur weer welkom om te komen kijken, luisteren en vooral te genieten. De entree geheel gratis.

Met een ijzersterke samenzang creëert Fools Never Differ must-hear eerlijke akoestische rock zonder pretenties. Ontspannen, ervaren en gezond nonchalant. Met eigen werk uit de ziel en eigenzinnige covers uit het hart vormen de broers Crielaard een uniek duo met een performance die staat als een huis. In januari 2016 bracht het duo de ep Light On! digitaal uit, welke gratis te downloaden via de bandsite is maar ook online te beluisteren via de Fools Never Differ-soundcloud. Fools Never Differ is geen onbekende in het Bredase muzikantenwereldje, en zo waren ze naast de Corenmaet ook al te bewonderen op het podium van cafés zoals De Bruine Pij, Het Hijgend Hert, De Speeltuin, De Kleine Wereld en O’Mearas Irish Pub. Eerder dit jaar wisten ze zich tot een van de winnaars te kronen, waardoor ze onlangs de studio van A-Broad te Breda in zijn gedoken om hun muzikale bijdrage aan December Tapes op te nemen. Het resultaat zal eind dit jaar in de grote zaal van Mezz gepresenteerd worden, maar wellicht spelen ze het opgenomen nummer deze middag ook al live bij Borrelen Op De Maet Van.

Rik van Berlo is ook al geen onbekende in het Bredase muziekwereldje én van Borrelen Op De Maet Van. In het vorige seizoen bracht hij eerder al zijn liederen ten gehore op het podium van de Corenmaet. Breda maakte overigens in 2007 al kennis met Rik van Berlo, als de charismatische frontman van de poprockband Boxershort Questionmark. Na het uiteenvallen van die groep pakte hij zelf de gitaar ter hand en begon zijn liedjes op die manier vorm te geven. Naast dat hij dit solo deed trad hij ook toe tot de countryfolkgroep the Campfire Collaboration en maakt hij onderdeel uit van duo BB & Van Berlo. Zijn voorkeur voor Americana, authentieke country en folk steekt hij bij geen van deze muzikale uitingen onder stoelen of banken, en zorgt keer op keer voor wonderschone liederen.

POB en Café Corenmaet presenteren Borrelen Op De Maet Van Fools Never Differ en Rik van Berlo, zondag 16 oktober 2016, café Corenmaet, Havermarkt 1 te Breda, aanvang 15.00 uur en entree geheel gratis.